Arabisk TV på Oslos eldresentre November 18th, 2008

Halalkjøtt og arabisk TV. Det kan bli virkeligheten hvis de nye planene for Oslos eldre innvandrere gjennomføres.

Det betyr tilpasset matservering, slik som muslimsk tilberedt halal-kjøtt. Tidsskrifter og aviser på språk som urdu og tyrkisk. Kveldsåpent. Og tilgang på internasjonal satellitt-TV, slik som arabiske Al-Jazeera. Nylig fikk Grønland Flerkulturelle eldresenter, som også i går ble flittig brukt av pensjonerte damer med kun norsk bakgrunn, bevilget 50 000 kroner fra byrådet for å kunne gå til innkjøp av både TV og pakistanske aviser og tidsskrifter.

Det er viktig å skape gode miljøer på eldresentrene. I første omgang vil vi satse på å vri tilbudene på eldresentrene slik at de gjenspeiler behovet blant brukerne i nærområdet, sier eldrebyråd Ødegaard.

Les mer

Leave a reply